Billede af en mand med et koben fra én af Steffen Jacobsens krimier

Steffen Jacobsen – Krimiserie – lydbog

Er du helt vild med krimiserie? Vil du gerne gå på opdagelse i flere serier som Afdeling Q? Så er Steffen Jacobsen en meget anerkendt krimiforfatter. Hans bøger er ofte kendt for at have høj spænding og komplekst plot, og hans karakter er ofte veludviklet og troværdige.

Steffen Jacobsen har skrevet flere bøger der har fået meget positive anmeldelser, fra selv de hårdeste kritikere. Hans bøger er også kendt for at skildre kriminalitet og korruption i samfundet på en realistisk og tankevækkende måde. Generelt set, er hans bøger anbefalet til dem der elsker kriminalromaner med et højt spændingsniveau, komplekst plot og veludviklede karakterer.

Steffen Jacobsen anmeldelse af Sander & Jensen-serien

Steffen Jacobsens skrev bogen Trofæ i 2013, hvilket var den første af en krimiserie på fem bind om makkerparret Michael Sander og Lene Jensen. Serien bliver afsluttet af den medrivende og roste krimibog, Ghostwriter.

Alle seriens bøger er selvstændige fortællinger, men læser man dem i rækkefølgen nedenfor, får man et helt nyt syn på makkerparret. Undervejs i serien kommer de to, Sander og Jensen, nemlig helt tæt på hinanden, mens de opklarer sager, der involverer alt fra selvmordsangreb i Tivoli til menneske jagt på Antarktis.

  1. Trofæ (2013)
  2. Gengældelsen (2014)
  3. Et bjerg af løgne (2015)
  4. Enhjørning (2016)
  5. Ghostwriter (2018)

1. Trofæ

Vurdering

Resume af Trofæ på lydbog

Elizabeth Caspersen er en hovedrig arving til et verdensomspændende dansk industriimperium. Da hun finder en DVD i sin fars afdøde pengeskab, som viser optagelser af en kyniske, velorganiseret menneskejagt i et arktisk landskab, som hendes far deltager i. Jagten ender med en ung mands grufulde død. Hun hyrer derfor en eksklusiv privatdetektiv Micheal Sander, da hun frygter at det vil ødelægge det verdensomspændende firma såvel som hendes eget liv, oplysninger om mordet kommer ud.

Mens Sander forsøger at opklare dette forfærdelige mord, støder han ind i politikommissær Lene Jensen, som er i gang med at efterforske et mystisk selvmord, som er begået af en veteran fra Den Kongelige Livgarde. Hænge disse to dødtilfælde sammen? Hvordan ender Sander og Jensen midt i den næste menneskejagt?

Anmeldelse af Trofæ på lydbog

Den første lydbog i Steffen Jacobsens fangende krimiserie, er Trofæ. Denne medrivende lydbog handler om bland andet organiseret jagt og mord. Menneskejagt er et bekendt emne, som vi kender fra krimier som for eksempel Jussi Adler-Olsens Fasandræberne. Trofæ er en utroligt godt skrevet bog. Noget som gør den nem at læse og forstå, uanset om man nyder Trofæ som bog eller lydbog. Samtidig med at Trofæ er letforståelig, er den utrolig detaljeret. Dette gør de mange scener i bogen lette at læse, at følge med og forestille sig – selv de mere barske scener.

Bogen tager fat i en velkendt tematik, som er hjemvendte soldater, der har deltaget aktivt i krig. Hvordan man tackler man det faktum, at man den ene uge kan være på livsfarlige missioner, til at hente børn i vuggestue den næste uge.

Denne storslået lydbog har meget at byde på, og er en fryd for ørene. Bogen har handling og dialoger der driver naturligt, effektivt og ubesværet historien frem. Spændingen er stort set konstant. Steffen Jacobsen evner at få et godt plot til ud spejle sig i en god tematik. Den er derfor en klar anbefaling og en must-read.

Forfatter: Steffen Jacobsen

Indtalt af: Jesper Bøllehuus

Varighed: 13 timer og 25 minutter


2. Gengældelsen

Vurdering

Forfatter: Steffen Jacobsen

Indtalt af: Jesper Bøllehuus

Varighed: 13 timer og 47 minutter


Scroll til toppen