Billede af HC Andersen

Lyt til HC Andersens eventyr på lydbog

HC Andersens eventyr er altid og har altid været, nogle af de bedste historier at læse for sine børn, uanset hvor gamle de er. HC Andersen er verdensberømt for hans eventyr, men han har dog også lavet en masse andre ting. Blandt andet har han skrevet flere digte, skrevet skuespil og meget andet.

HC Andersen er ikke bare kendt i Danmark, hans eventyr er oversat til mere end 150 forskellige sprog, og han er derfor ikke blot en del af den danske kultur. Han er også blevet en en del af den globale kulturarv.

HC Andersens eventyr

HC Andersen har skrevet omkring 160 forskellige eventyr i løbet af hans karriere som forfatter. Dette gjorde han fra han begyndte at skrive i 1835 til hans sidste udgivelse i 1875. Vi har derfor udvalgt top 5 af de mest kendte og klassiske eventyr i Danmark ud, da det ikke altid behøver være de nyeste børnebøger, man skal læse for sine børn. Vi har også skrevet et resumé og en lille anmeldelse. Så hvis du gerne vil have et indblik i hvad de forskellige eventyr indebære, så læs med og se hvad der kunne være spændende for dine børn at læse.

  1. Tommelise
  2. Kejserens nye klæde
  3. Fyrtøjet
  4. Skorstensfejeren
  5. Den flyvende kuffert

HC Andersens Tommelise på lydbog

Vurdering

Billede af Eventyr med pige der flyder på en bog

Tommelise resumé

Tommelise er et af de første eventyr der blev udgivet af H.C. Andersen. Eventyret handler om en lille pige ved navn ”Tommelise” der kun er én tomme lang og bor i en blomst. Tommelise bliver bortført af en skrubtudse. Denne bortførsel leder til en rejse, hvor hun møder en prins og en troldkvinde, som får hende til at overveje sin form og værdier. Tommelise viser mod og tapperhed, da hun hjælper en dværg, og i bytte får hun en nål, der kan bruges til at sy hendes tøj.

Prinsen bliver forelsket i Tommelise og tilbyder hende et liv som prinsesse, men Tommelise bliver bekymret for sin lille størrelse. Troldkvinden tilbyder en drik, der vil gøre hende større, men Tommelise afslår og beslutter sig i stedet for at være taknemmelig for, hvem hun er. Tommelise og prinsen gifter sig og lever lykkeligt til deres dages ende.

Eventyret kendetegnes ved sin fantasifulde fortælling, livslektioner om mod, selvtillid og kærlighed, og budskab om at acceptere og elske sig selv for, hvem man er.

Anmeldelse af Tommelise

Tommelise af HC Andersen er et charmerende og fantasifuldt eventyr, der appellerer til både børn og voksne. Historien om den lille pige, der overvinder frygt og finder sine værdier og former, er både rørende og underholdende. Sproget er smukt og beskrivende, og fortællingen er fyldt med livslektioner om værdier som mod, selvtillid og kærlighed.

Eventyret har også en dybere mening, der reflekterer over samfundets holdninger til udseende og størrelse, og opfordrer til at acceptere og elske sig selv for, hvem man er. Dette budskab er så relevant i dag som det var i HC Andersens tid, og gør eventyret til en klassiker, der stadig appellerer til nye generationer.

Alt i alt er Tommelise et vidunderligt eventyr, der vil blive elsket af alle, der sætter pris på fantasifulde fortællinger og livslektioner. Det er et must-read for alle, der ønsker at opleve HC Andersens fantastiske forfatterskab.

Forfatter: H. C. Andersen

Indtalt af: Marie Markvard Andersen

Varighed: 30 min.


HC Andersens Kejserens nye klæder på lydbog

Vurdering

Billede af et slot fra eventyret "kejserens nye klæder"

Kejserens nye klæder resumé

Kejserens Nye Klæder er en berømt eventyrfortælling om en kejser, der bliver narret til at tro, at hans nye tøj er usynligt for folk, der er dumme eller upålidelige personer. To svindlere lover at lave dette er special tøj til kejseren og får ham til at lave en parade rundt i byen i sin “nye tøj”. Byens borgere er bange for at indrømme, at de ikke kan se tøjet, og påstår, at det ser smukt ud. Men en lille dreng tør at sige sandheden – at kejseren er nøgen.

Historien er en sammenligning, for samfundets tendens til at følge flokken, undlade at tænke kritisk og selvstændigt, selv når det gælder at sige sandheden, til den mest magtfulde person i kongeriget. Det er en pædagogisk fortælling om mod og integritet, og er stadig populær i dag.

Anmeldelse af kejserens nye klæder

Kejserens Nye Klæder er en enestående fortælling, der appellerer til både børn og voksne, men er en fantastisk godnat historie, også på lydbog.

Bortset fra at være en god historie, indeholder Kejserens Nye Klæder også mange pædagogiske budskaber om mod, integritet og selvstændig tænkning. Illustrationerne er smukke og bringer historien til liv, mens den humoristiske tone gør det nemt at engagere sig i fortællingen. Samlet set er Kejserens Nye Klæder en værdifuld læsning, der vil blive elsket og husket af læsere i alle aldre. Det er en klassiker, der har bestået testen af tid og fortsætter med at inspirere og underholde nye generationer.

Forfatter: H. C. Andersen

Indtalt af:
Per Lykke Hansen

Varighed: 20 min.


HC Andersens Fyrtøjet på lydbog

Vurdering

Billede af en by fra 1800-tallet i et eventyr

Fyrtøjet resumé

Fyrtøjet er en eventyrfortælling om en soldat der marcherer ned ad landevejen. På sin vej støder han på en gammel heks, som beder ham hente et fyrtøj, som ligger gemt i et hult træ. Fyrtøjet kan give dig et ønske og man må. Nede i det hule træ er der tre kamre, i hvert kammer er der en kiste, som indeholder henholdsvis, kobbermønter, sølvmønter og guldmønter. Hver kiste bliver dog bevogtet af tre kæmpe hunde, med øjne så store som tekopper, møllehjul og Rundetårn.

Soldaten for fat i fyrtøjet og ønsker dig en kongekrone, så han kunne blive konge af Danmark. Men da han vender hjem, finder han ud af at hans ønske har ført til ulykke og sorg. Soldaten lærer så, at man ikke skal ønske sig ting, men i stedet arbejde hårdt og være taknemmelig for de ting man har.

Anmeldelse af Fyrtøjet

Fyrtøjet er en bemærkelsesværdig eventyrfortælling, der appellerer til både børn og voksne.

Illustrationerne i bogen er smukke og bringer historien til liv, mens den lærerige tone gør det nemt at engagere sig i fortællingen. Børn vil blive underholdt og inspireret af soldatens eventyr, mens voksne vil sætte pris på den moral, der ligger i historien.

Samlet set er Fyrtøjet en værdifuld læsning, der vil blive husket og elsket af læsere i alle aldre. Det er en eventyrfortælling, der har stået testen af tid og fortsætter med at inspirere og underholde nye generationer med sin klassiske historie og moral. Hvis du leder efter en fortælling, der både underholder og lærer, så er Fyrtøjet et rigtig godt valg.

Forfatter: H. C. Andersen

Indtalt af: Jens Okking

Varighed: 20 min.


HC Andersens Skorstensfejeren på lydbog

Vurdering

Billede af en Eventyrskov i solnedgang

Skorstensfejeren resumé

Skorstensfejeren er et klassisk eventyr, der fortæller historien om en fattig skorstensfejer, der støder ind i en række overraskelser og oplevelser. Skorstensfejeren er nødt til at arbejde hårdt for at tjene til sit liv, men han er altid oprigtig og ærlig i sin tilgang til livet. En dag, mens han arbejder på et slot, støder han på en lille, men meget magisk sko, der forvandler ham til en rig mand. Med sin nye formue drager han ud for at opleve verden, men han opdager snart, at rigdom ikke altid bringer lykke. Han møder en række udfordringer og svære situationer, men han viser altid sin styrke og sit mod, og han er i stand til at overvinde alle hindringer og opnå sit sande hjerteønske.

Eventyret slutter med en morale om, at det er de indre kvaliteter som ærlighed, mod og integritet, der i sidste ende gør en person rigtig rig.

Anmeldelse af Skorstensfejeren

Skorstensfejeren er et enestående eventyr, der appellerer til både børn og voksne. Historien om den fattige skorstensfejer, der pludselig bliver rig, er fyldt med spænding, overraskelser og livslektioner. Eventyret formår at balancere humor, alvor og sjælfulde budskaber, hvilket gør det til en rigtig god oplevelse. Temaer som ærlighed, mod og det sande hjerteønske bliver håndteret på en elegant måde, der får læseren til at tænke over deres eget liv og værdier. Samtidig er sproget let og tilgængeligt, hvilket gør det nemt for børn at følge med i historien.

Alt i alt anbefaler vi en historie, som er elsket af mange og kommer med dybe budskaber og livslektioner. Man kan høre uanset om man er et barn eller voksen, dog kan den bruges som en rigtig god godnat historie, da det kan være rart at lytte til en bog sammen med sine børn, uden man selv skal læse den op, efter en lang dag på arbejde.

Forfatter: H. C. Andersen

Indtalt af: Susanne Hartmann

Varighed: 15 min.


HC Andersens, Den flyvende kuffert på lydbog

Vurdering

Billede af en dreng der flyder på en flyvende kuffert

Den flyvende kuffert resumé

Den flyvende kuffert er en fortælling skrevet af H.C. Andersen. Historien handler om en ung pige ved navn Gitte, der lever et simpelt liv med sin far. En dag modtager de en magisk kuffert, der kan flyve. De beslutter sig for at tage på eventyr med kufferten, og de oplever en række fantastiske oplevelser på deres rejse. De møder mange interessante figurer, inklusiv en konge og en prinsesse, og de opdager, at kufferten har mange overraskelser i sig. Til sidst bliver de udfordret af en ond heks, men de overvinder denne hindring takket være deres samarbejde og mod. Historien slutter med, at Gitte og hendes far vender tilbage hjem med en række livslektioner og minder, de aldrig vil glemme. Den flyvende kuffert er en fantastisk fortælling med et stærkt budskab om venskab, samarbejde og mod, der vil appellere til både børn og voksne.

Anmeldelse af Den flyvende kuffert

“Den flyvende kuffert” af H.C. Andersen er en fantastisk fortælling, der appellerer til både børn og voksne. Historien om den unge pige Gitte og hendes far, der tager på eventyr med den magiske kuffert, er fyldt med spænding, overraskelser og livslektioner. Bogen formår at fange læserens opmærksomhed med sin fantasifulde fortælling og fantastiske verden, og den holder læseren fængslet fra start til slut. Temaer som venskab, samarbejde og mod bliver håndteret på en enkel, men effektiv måde, der får læseren til at tænke over deres egne værdier. Sproget er let og tilgængeligt, hvilket gør det nemt for børn at følge med i historien.

Alt i alt kan Den flyvende kuffert anbefales, da det er en historie der er let at lyse og fælge med i, derfor vil den være perfekt til en godnat historie at læse sammen med dine børn.

Forfatter: H. C. Andersen

Indtalt af: Jens Okking

Varighed: 15 min.

Scroll til toppen