Disse 5 lydbøger skal du høre inden du ser film adaptionen

Vi har fundet fem lydbøger der er værd at lytte til inden du giver dig i kast med filmatiseringen af titlen. Alle fem lydbøger er klassikere og er en oplevelse at lytte til. Er du helt ny inden for lydbogsuniverset kan du læse vores anbefalinger af forskellige lydbogsapps til inspiration.

1. White Noise af Don DeLillo

whyite noise lydbøger

I White Noise følger vi universitetsprofessoren Jack Gladney som der underviser i studier om Adolf Hitler på et lille amerikansk universitet. Jack er gift med Babette og sammen har de fire børn fra deres tidligere forhold. En dag kigger Jack ud af vinduet fra sit kontor og ser en kæmpe røgsky fra et godstog ikke langt fra hans hjem. Røgen viser sig at være en form for giftig gas og familien bliver nødt til at evakuere deres hjem med det samme.

White Noise er en utrolig spændende lydbog, som i 2022 udkommer i filmformat med instruktør Noah Baumbach bag roret. Filmen kommer til at have den anmelderroste superstjerne Adam Driver i rollen som Jack. Andre kendte navne i filmen er prisvindende instruktør Greta Gerwig og prisvindende skuespiller Don Cheadle.

2. Dune af Frank Herbert

Kamera filmatisering lydbøger dune

I Dune starter vi ud på planeten Caladan. Vi følger familien der hersker over planeten Atreides klanen, som der er ledet af faren som er hertug Leto og hans konkubine Lady Jessica, samt deres fælles søn Paul Atreides. Paul Atreides er protagonisten i denne lydbog. Vi følger den unge mand på en rejse der involverer alt fra kærlighed til helligkrig. I størstedelen af bogen finder handlingen sted på planeten Arrakis, sandplaneten hvor Shai-Hulud hersker. På Arrakis er vand den anden mest eftertragtede form for valuta, kun overgået af krydderiet Melange.

Lydbogen Dune er en fantastisk historie der rummer og spænder over ufatteligt mange emner. I 2021 kom den eftertragtede første del af bogen ud som filmformat. Den prisvindende instruktør Denis Villenueve har instrueret en af de mest stjernespækkede grupper af skuespillere i vores tid. Timothee Chalamet spiller Paul Atreides i filmen og Zendaya spiller Chani. Chani får en helt essentiel rolle i del 2 af filmen, som udkommer i 2023. Filmen Dune del 1 vandt 6 Oscars til den 94’ene Oscars ceremoni.

3. Hvor Flodkrebsene Synger af Delia Owens

Filmatisering Hvor Flodkrebsene Synger lydbøger

I lydbogen Hvor Flodkrebsene Synger følger vi pigen fra mosen Kya Clark. Kya vokser op i 1950’erne ude i sumpen ved kystlinjen for North Carolina i de amerikanske sydstater. Kya er at finde alene i et familiehjem der engang var seks mennesker boede sammen i, men nu er hun altså helt alene i mosen. Kya bliver set ned på i den lokale landsby og er offer for hån og mobning af de andre bysbørn i skolen, en da finde hun sig dog i søgelyset for 2 unge mænd fra landsbyen som forelsker sig i hende, men det skal gå hen og gå grusomt galt.

Hvor Flodkrebsene Synger, er en varm anbefaling her på Audiobogen og filmen som der udkommer i sommeren af 2022, er en man virkelig kan se frem til. Olivia Newman som er sat på projektet som instruktør, har en stor opgave foran sig, med dette drømme materiale af en lydbog. Daisy Edgar-Jones spiller rollen som Kya Clark og mange har spået hende en stor rolle i branchen.

4. Killers of The Flower Moon af David Grann

Killers of The Flower Moon filmatisering lydbøger

I denne anerkendte bestseller af en lydbog følger vi indbyggerne på indianerreservatet Osage. Denne krimi afmystificerer problemerne i området af reservationen hvor William Hale og hans nevøer terroriserer de indfødte. William gør sit bedste for at beholde magten i området og få monopoliseret olien, så det kun er ham der styrer det hele på reservatet. Williams nevø Ernest bliver gift med en indfødt pige fra reservatet og på mystisk vis begynder de indfødte efterfølgende at falde som fluer. Her træder BOI, som der senere bliver til FBI, ind i billedet.

Denne klassiker af anerkendte David Grann som tidligere har fået sit værk The Lost City of Z filmatiseret, får nu denne perle på det store lærred til november 2022. Instruktøren er ingen ringere end Martin Scorsese, som er en legende i filmbranchen. Derudover er det også en stjernespækket bemanding med to af de allerstørste skuespillere i form af Robert De Niro og Leonardo DiCaprio i rollerne. I filmen skal de spille onkel og nevø.

5. Blonde af Joyce Carol Oates

Kamera Blonde af Joyce lydbøger

I lydbogen Blonde følger vi Norma Jean Mortensen, bedre kendt som skuespillerinden Marilyn Monroe. Denne biografi beskriver Norma Jean som en kvinde der løber ind i adskillige konflikter og bedrag af dem der var tættest på hende. Norma Jean har igennem hele hendes liv søgt accept og kærlighed fra hendes forældre, men har aldrig fået det. Som voksen har hun været i finansielle problemer i store dele af hendes liv, da hun blev betalt dårligt, mens andre tjente gode penge på hende.

Lydbogen Blonde bliver filmatiseret og vist i 2022 da Netflix opsamlede rettighederne til filmen. Instruktøren på projektet er Andrew Dominik, som valgte at gå med en kontroversiel kandidat til at spille Norma Jean, nemlig den cubansk fødte skuespillerinde Ana De Armas. Andre interessante navne er Bobby Cannavale og Adrien Brody som skal spille rollerne som hendes eksmænd.

Scroll til toppen