Billede af ringen fra Ringenes Herre

Ringenes Herre på lydbog – Kampen om ringen

Ringenes herre på lydbog, få en oversigt over hvilke bøger der er tilgængelige og hvor du kan finde dem.

Oplev Midgård, i disse klassiske fantasy lydbøger, af den verdenskendte forfatter J.R.R Tolkien. Tolkien udgav sin første bog i 1937, i form af Hobbitten, og han har siden udgivet et antal anerkendte bøger. Heriblandt kan nævnes den kendte Ringenes Herre-trilogi, der blev udgivet i 1954 og 1955.

I Ringenes Herre-trilogien følger du hobbitten Frodo Sækker, elveren Legolas, dværgen Gimli, troldmanden Gandalf, mennesket Aragorn og Frodos tre hobbitvenner Sam, Pippin og Merry. Ringenes Herre-bøgerne er siden blevet filmatiseret. Den tredje film, Ringenes Herre 3 – Kongen Vender Tilbage, er den mest vindende Oscar film nogensinde. Oplev det gode mod det onde, helt tæt på i disse lydbøger som der kan høres, hvor og hvornår det lige præcis passer dig.

Hør Ringenes Herre på lydbog online

Oplev trilogien på lydbog, hvor der bliver dykket ned i den imaginære forhistoriske verden Midgård. Der bliver rejst fra Herredet, gennem Kløvedal og Rohan samt Mordor. Hør de spændende lydbøger sammen med familien på dansk. Du har også mulighed for at lytte til bøgerne på andre sprog såsom engelsk og svensk. Kom med ind i det imaginære univers og følg fællesskabets kamp mod den onde Sauron. Hvem ender mon som ejeren af ringen og vinder kampen om Midgård? Du kan finde på denne side finde alt den nødvendige information om Ringenes Herren og hvor du kan lytte til lydbøgerne henne.

Vi introducerer dig til de tre Ringenes Herre bøger samt kommer med en kort beskrivelse af hvor du finder bøgerne henne som lydbøger. Hvis du endnu ikke er blevet introduceret til det fantastiske univers har du nu rig mulighed for at give dig i kast her på siden.

Ringenes Herre: Eventyret om ringen på lydbog – Ringenes Herre 1

I den første bog som der finder sted 60 år efter ’’Hobbitten’’ starter vi ud i Herredet. Her bliver vi introduceret , hvor den kendte hobbit Bilbo Sækker fejrer sin 111-års fødselsdag med et brag af en fest. Årsagen til den store fest er dog ikke at han bare fylder år, men at det er hans sidste aften i Herredet, da han ville drage mod Kløverdal dagen efter. Samme aften som hans store fest, efterlader han sine ejendele til sit familiemedlem Frodo Baggins heriblandt ringen.

Den store troldmand Gandalf den grå, som der også er i Herredet finder ud af at den ring som der er blevet overladt til Frodo, er den selv samme ring som der også er kendt som hersker ringen. Hersker ringen lagde Sauron den onde fyrste alle sine kræfter og livskraft i inden at han tog form som øjet af Mordor.

Frodo drager på opfordring af Gandalf mod Kløvedal sammen med sin trofaste ven Samvis Gammegod og de to ballademagere Merry Brændebuk og Peregrin Toker. Det gør han på baggrund af at Sauron har sendt de sorte ryttere efter ham, da han har fået færten om hvor ringen befinder sig.

På hobbitternes rejse gennem Midgård, møder de adskillige karakterer som der senere hen skal vise sig at være afgørende for deres overlevelse.  

Fællesskabet dannes og begiver sig mod Mordor

Da de fire tapre hobbitter endelig når frem til Kløverdal, bliver de mødt af elverherskeren Elrond. I kløverdal bliver der afholdt stormøde, hvor der er repræsentanter fra de store racer som er mennesker, dværge og elvere. Under mødet fremlægger Gandalf om ringens genopstand og den fare det medbringer hele Midgård, med Sauron som der holder et vågent øje. Efter længerevarende diskussioner, bliver det fastslået at der skal drages mod Mordor for så at kaste ringen ned i dommedagsbjerget, så den kan blive destrueret.

Et fællesskab bliver dannet på baggrund af de forskellige racers bedste og største krigere i form af de 4 hobbitter, dværgen Gimli, elverprinsen Legolas, troldmanden Gandalf og de to kongesønner Aragorn og Boromir fra Gondor.

Fællesskabet rejser mod Mordor, men løber hurtigt ind i fare og må kæmpe sig igennem dværgeriget Moria som der er fyldt med fjender og andre væsener.

Ringenes Herre: De to tårne på lydbog – Ringenes Herre 2

I denne lydbog følger vi fællesskabet efter at de blev stormet af de farlige uruk-haier som troldmanden Saruman den hvide har skabt for at sætte en stopper for fællesskabet.  De to hobbitter Meri og Pippin bliver bortført under dette planlagte fra Sarumans tropper.

Vi starter ud i bogen med at følge Aragorn, Gimli og Legolas der jagter de orkere og uruk-haier som der har frihedsberøvet Meri og Pippin. Trioen sporer orkerende og er på færten af dem, indtil de en morgen ved daggry løber ind i en mindre bataljon af menneskekrigere kendt som Rohirrim fra Rohan, som der bliver ført an af Eomer, nevø af kong Theoden fra Rohan.

Eomer fortæller trioen fra fællesskabet at de slagtede en mindre hær af orkere og uruk-haier tæt ved Fangorn-skoven, men at de intet havde set til nogen hobbitter iblandt dem. Meri og Pippin havde nemlig under Rohan krigernes angreb, flygtet ind i Fangorn-skoven med en sulten orker i hælene. Meri og Pippin formår at komme fri fra orkeren, men bliver hurtigt støvet op at skovens levende træer, nemlig enterne. Enterne tror at de to hobbitter er orkere, da de aldrig har set en hobbit før.

Trioen møder Gandalf, mens Frodo og Sam møder Gollum

Trioen i form af Aragorn, Gimli og Legolas finder frem til den lejr hvor orkerne bleg slagtet og hvor hobbitterne stak af. Aragorn ser nogle spor som fører ind i Fangorn-skoven, hvor de støder på Gandalf, nu kendt som Gandalf den hvide, efter at han besejrede den store Balrog. Sammen med trioen ridder de mod Rohan, for at hjælpe Rohan med at besejre Saruman ved kampen om Helms Kløft.

Frodo og Sam drager alene mod Mordor, men bliver forfulgt af en mærkelig skabelse. Den mærkelige skabelse er den famøse Gollum, som der engang havde magten over ringen i sin grotte. Det lykkedes duoen at fange og tæmme Gollum, som der betror sig til dem som Smeagol og leder dem ind i Mordor.

Ringenes Herre: Kongen vender tilbage på lydbog – Ringenes Herre 3

Efter sejren ved Helms Kløft drager Gandalf, Aragorn, Legolas og Gimli mod Gondor, da menneskebyen er under angreb. Saurons hær er i gang med at overtage Minas Tirith, hovedstaden i Gondor, i deres forsøg på at udrydde menneskeracen.

Før Gandalf og kompagniet når Gondor, stopper de i Isengard, hvor enterne og de to hobbitter har væltet Sarumans hovedkvarter. Da de ankommer til Gondor, tager Gandalf hobbitten Pippin med op til kongen af byen og faderen af Boromir, som hedder Denethor.  

Denethor er en ekstremt stædig mand og han nægter at bruge hornene eller at tænde op i bålene, som der ville signalere hjælp til andre byer. Pippin med hjælp fra Gandalf, får dog formået at få tændt i bålet, som der får signaleret til Theodens hær i Rohan oppe ved de hvide bjerge.

Aragorn overtaler de døde, mens Frodo kæmper mod Shelob

Aragorn og de andre vælger at følge en sti mellem bjergene, som der fører dem til dødens rige. I dødens rige er der en masse forbandede mennesker i spøgelsesform heriblandt kong Isildur, som var en kujon da deres hjælp var nødvendig. Aragorn som der er den rette tronarving til Gondor får overtalt de levende døde om at hjælpe dem i krigen.

Samtidigt følger vi Frodo og Sam, som der er blevet lokket ind i edderkoppehulen af Gollum, som der tilhører den kæmpe dronning edderkop Shelob. Frodo overlever mødet med edderkoppen, men bliver lammet af edderkoppen i kamp.

Frodo bliver i lammet tilstand og viklet ind i edderkoppespind, taget til fange af nogle orkere. Sam formår at redde Frodo fra fangenskab og de to tilsammen når efter mange dages rejsen, endelig det famøse dommedagsbjerg.

Hobbitten på lydbog – Tolkiens mesterværk

Denne lydbog var den der satte det hele i gang for forfatteren J. R. R. Tolkien. I Hobbitten følger vi hobbitten Bilbo sækker, som der er en stille og rolig gut fra Herredet.

Bilbo bliver sat overfor et dilemma som der inkluderer at han må drage på eventyr, der oplever han sider af sig selv, som han ingen ide havde fandtes. Bilbo skal altså sammen med 13 dværge, ført an af Thorin, bryde ind i minen Erebor, under det ensomme bjerg, som der har den sovende drage Smaug boende og vogtende.

Scroll til toppen