Mockingjay i guld

Lyt til The Hunger Games lydbog på dansk

The Hunger Games på lydbog er en klar anbefaling til både det unge og ældre publikum. The Hunger Games-serien er skrevet af forfatteren Suzanne Collins og udspiller sig 100 år ude i fremtiden i byen Panem i det gamle Nordamerika.

Suzanne Collins udgav den første bog i The Hunger Games-serien i 2010. Hun har sidenhen udgivet tre bøger mere og den sidst udkomne bog blev udgivet i 2020 og er forhistorien til de tre første bøger.

Kort introduktion til The Hunger Games-serien

The Hunger Games universet udspiller sig 100 år ude i fremtiden. Alle fire bøger foregår i byen Panem i det gamle Nordamerika. The Hunger Games 0 – En fortælling om sangfugle og slanger centrerer sig som værende forhistorien til The Hunger Games-trilogien.

The Hunger Games-trilogien handler om figuren 16-årige Katniss Everdeen. Der er 12 distrikter i Panem, hvoraf 12 er det fattigste og 1 det rigeste. Katniss bor i det fattigste distrikt med sin mor og hendes 12-årige lillesøster Primrose, hvor der hersker sygdom, krig og tørke.

Hvert år afholdes et brutalt dødsspil, hvor én pige og én dreng i alderen 12-18 udvælges til at deltage. Der vælges 2 deltagere fra hvert distrikt. De 24 deltagere skal kæmpe til døden og kun én overlevende vil stå tilbage som vinder.

Katniss’ skæbne bliver at melde sig frivilligt for hendes distrikt, da hendes lillesøster Primrose bliver trukket som deltager til dødsspillet. I Dødsspillet-trilogien følger vi Katniss i hendes kamp om overlevelse og retfærdighed.

Forfatter: Suzanne Collins
Antal bind: 4
Figurer: Katniss Everdeen, Peeta Mellark, Præsident Snow, Gale Hawthorne, Primrose Everdeen, Haymitch Abernathy, Effie Trinket, Cinna m.fl.

Du kan på vores side finde flere af vores anbefalinger af lydbøger til unge, hvis du mangler inspiration.

Lyt til The Hunger Games-serien på din favorit lydbogsapp

The Hunger Games-serien på lydbog kan findes flere steder. Du kan på vores side finde vores anmeldelser af forskellige lydbogsapps. Vi giver dig mulighed for at læse om fordele og ulemper ved de forskellige lydbogsapps. Derved kan du få et overblik og danne dig en idé om hvilken lydbogsapp du skal vælge.

Rækkefølge på The Hunger Games-serien

Har du også altid problemer med at huske rækkefølgen på diverse bogserier? Her finder du rækkefølgen på de fire The Hunger Games bøger.

  • The Hunger Games 0 – En fortælling om sangfugle og slanger (2020)
  • The Hunger Games 1 – Dødsspillet (2010)
  • The Hunger Games 2 – Løbeild (2010)
  • The Hunger Games 3 – Oprør (2011)

The Hunger Games 0 – En fortælling om sangfugle og slanger (2020)

Vurdering

sangfugle the hunger games lyt til lydbøgerne

The Hunger Games 0 – En fortælling om sangfugle og slanger er den sidst udkomne bog i The Hunger Games-serien og udkom i 2020. Bogen udspiller sig 64 år før Katniss Everdeens deltagelse i dødsspillet og er forhistorien til hvordan dødsspillet tog form.

Bogen giver et indblik i hvorfor Præsident Snow blev skurk og hvilken betydning de hvide roser har. Du finder ud af hvordan sladredroslerne blev skabt og hvad der egentlig skete i distrikt 12. Lyt med og få et en enestående forståelse for begyndelsen af hvad der startede dødsspillet som vi kender det i dødsspillet-trilogien.

Forfatter: Suzanne Collins

Indtalt af: Grete Tulinius

Varighed: 15 t. 48 min.


The Hunger Games 1 – Dødsspillet (2010)

Vurdering

lyt til the hunger games som lydbøger kvinde med bue og pil

The Hunger Games 1 – Dødsspillet er den første bog i Dødsspillet-trilogien og er starten på rejsen ind i The Hunger Games-universet hvor man følger den 16-årige Katniss Everdeen.

Vi er 100 år ude i fremtiden i byen Panem i det gamle Nordamerika, hvor landet er delt op i 12 distrikter med hovedstaden The Capitol. Katniss bor i distrikt 12 med hendes mor og lillesøster Primrose, også kaldet Prim. Distrikt 12 er det fattigste distrikt i Panem og maden er knap. Hun jager derfor ofte illegalt med hendes ven Gale for at få mad på bordet.

Til den årlige udvælgelse af deltagere til dødsspillet bliver Prims navn trukket. For at beskytte Prim melder Katniss sig frivilligt som deltager til dødsspillet. Hun skal nu deltage med den mandlige meddeltager Peeta Mellark i dødspillet, og vi bliver her taget ud på deres udfordrende rejse for overlevelsen.

Forfatter: Suzanne Collins

Indtalt af: Grete Tulinius

Varighed: 9 t. 22 min.


The Hunger Games 2 – Løbeild (2010)

Vurdering

Løbeild skov i brand lydbøger the hunger games

Den anden bog i Dødsspillet-trilogien er The Hunger Games Løbeild, hvor vi følger Katniss’ rejse efter hendes overlevelse i dødsspillet. Vi er tilbage i Panem med de 12 distrikter. Under krigen for 70 år siden fandtes et 13. distrikt, der forskede i atomkraft og nukleare våben. Distriktet blev bombet og efter sigende skulle der ingen overlevende være.

Vi følger Katniss der oplever modgang med Peeta, der har vendt hende ryggen. I skyggerne hviskes der om, at et oprør er under opsejling. The Capitol bebrejder Katniss og er nu ude efter hævn. Katniss bliver derfor sendt rundt i distrikterne med Peeta, hvor de skal spille forelskede for at dæmpe uroen. Spørgsmålet er, om Katniss og Peeta kan være overbevisende nok til, at befolkningen i oprørsdistrikterne tror dem.

Forfatter: Suzanne Collins

Indtalt af: Grete Tulinius

Varighed: 9 t. 24 min.


The Hunger Games 3 – Oprør (2010)

Vurdering

Oprør med hvidt hus i brand lyt lydbøger med the hunger games

Den tredje og sidste bog i Dødsspillet-trilogien er The Hunger Games – Oprør. Efter at være blevet reddet af de overlevende fra distrikt 13 finder Katniss ud af, at Peeta er blevet taget til fange af The Capitol. Katniss overlevelse var planlagt fra start og hun bliver gjort til et symbol for revolutionen. Befolkningen ønsker The Capitol væltet og kæmper for at få deres hævn efter mange års undertrykkelse og lidelser.

Katniss bliver i Oprør stillet over for nye udfordringer og hun må være skarp, for fjenden skjuler sig tættere på end først antaget. Oprør er slutningen på The Hunger Games-serien og tager dig igennem et hæsblæsende og spændene opgør, der er stærkt fængslende!

Forfatter: Suzanne Collins

Varighed: 9 t. 51 min.

Indtalt af: Grete Tulinius


The Hunger Games spil

the hunger games som brætspil med strategi

Er du vild med Katniss og kan du ikke få nok af The Hunger Games universet? Nu har du muligheden for at udfolde dine strategiske evner i det fantastiske spil The Hunger Games – Training Days.

Man kan spille 2-6 personer i brætspillet og det er alle mod alle. Du kan følge dine yndlingsdebutanter og du vælger selv et distrikt at repræsentere. Udfordr din familie og venner i strategi med brætspillet The Hunger Games – Training Days.

Køb spillet og kom i gang med det fede brætspil!

Antal spillere: 2-6 deltagere
Alder: 8+
Spilletid: 45 minutter
Kategori: Familiespil
Mærke: NECA
Sprog: Engelsk

Scroll til toppen