Billede af Harry Potter toget

Harry Potter lydbog – Alt du skal vide

Harry Potter universet er en drømmeverden af underholdning at dykke ned i. Find anmeldelser af alle Harry Potter lydbøgerne her.

Hør Harry Potter lydbog hvor end du befinder dig og hvornår som helst. Oplev det magiske univers skabt af den anerkendte forfatter J.K. Rowling. Den første Harry Potter bog blev udgivet i 1997 og er siden blevet til en bogserie på hele 7 bøger og 8 film.

Harry Potter er den perfekte lydbogsserie for hele familien. Følg Harry, Hermione og Ron på adskillige eventyr, der byder på alt fra kærlighed, bekæmpelsen af det onde og helt centralt, hvordan en dreng går fra barn til at træde ind i de voksnes rækker.

Læn dig tilbage og nyd Harry Potter lydbog på dansk

Harry Potter er en bogserie for hele familien. Den kan høres af både børn og voksne, uanset om du fortrækker at lytte med på dansk eller om du fortrækker originalen på engelsk.

Begge versioner findes på lydbog. Den danske version af Harry Potter lydbøgerne er oplæst af Jesper Christensen, som virkelig forstår at forvandle en stue eller ens soveværelse til spisesalen eller opholdsstuerne på Hogwarts, med sine tryllebundne ord.

Træd ind i troldmandens univers, men træd varsomt, for man ved aldrig hvad der er derude af magiske væsner. Få hele oplevelsen med Harry Potter lydbog online og nyd adskillige timers underholdning fra øverste hylde.

På denne side får du introduceret de 7 Harry Potter lydbøger, samt en kort beskrivelse om hvor lige netop disse bøger kan høres henne. Hvis du derimod er over muggler-stadiet, så nyd den fantastiske genforening med dette vidunderlige troldmandsunivers. 

Harry Potter og De Vises Sten – Harry Potter 1 på lydbog

Billede af Harry Potter toget til Hogwarts

I bogseriens første novelle bliver vi introduceret til ’’drengen der overlevede’’, også kendt som Harry Potter. Harry som på nuværende tidspunkt er en baby, bliver overrakt af en langskæggede troldmand til familien Dursley.

Ti år senere ser vi Harry sammen med familien Dursley, hvor han bor under trappen i et kosteskab og får den helt modsatte opmærksomhed og behandling end hans fætter Dudley. På Harrys fætters fødselsdag ser vi virkelig forskelsbehandlingen, da Dudley bliver forkælet i form af seksogtredive gaver og en tur i zoologiskhave.

Lige netop på denne tur til zoologisk have opstår der noget magisk der åbner øjnene op for Harry. Harry har altid følt at han var anderledes end hans familie. Det er først efter turen i zoologisk have at det går det op for ham at det måske kan være magisk. Efter at brevsprækken, skorstenen og hver en sprække i Dudley-huset bliver bombarderet af uglepost, bliver Harry bekræftet i at der er noget der er blevet holdt hemmeligt for ham.

Harry oplever for første gang troldmandsverdenen med Hagrid, da de træder ind på diagonalstræde hvor Harry i helt målløs tilstand ønsker at han havde otte øjne. Der sker noget magisk hvor end han kigger hen – butikkerne, menneskerne og væsenerne.

Harry kan dog ikke forstå alt den opmærksomhed, som han får grundet hans ar i panden. Netop arret i panden gør ham til noget bemærkelsesværdigt i troldmandsverdenen.

Arret symboliserer også noget dystert, da det er en helt bestemt ond og magtfuld troldmand der har givet ham det. En troldmand hvis navn er unævneligt og en troldmand der stadig den dag i dag ikke vides om han er i live.

Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer – Harry Potter 2 på lydbog

Billede af Harry Potters tryllestav og bøger fra Hemmelighedernes Kammer

Harrys andet år på Hogwarts skolen for troldmænd og hekse starter hektisk ud. Efter en hel sommer med drømme om at vende tilbage til skolen hører han intet fra sine venner eller skolen. Dette er til stor ærgrelse for Harry som ikke ønsker noget andet end at være tilbage på Hogwarts med sine venner.

Pludselig sker der noget pudsigt idet en husalf ved navn Dobby på mystisk vis kommer på besøg. Han fortæller Harry at han er årsagen til at han intet har hørt fra sine venner, da han har stjålet alle Harrys breve. Dobby fortæller at han kun har gjort det for at beskytte Harry og at Harry ikke må vende tilbage til Hogwarts.

Dobby vil gøre alt i sin magt for at holde Harry væk fra Hogwarts og laver derfor ulykker og iscenesætter Harry. Dette resulterer i at Harry bliver straffet af familien Dursley. Efter at være blevet låst væk på sit værelse som straf for Dobbys narrestreg, kommer Weasley brødrene og befrier Harry i en flyvende bil og tager afsted mod skolen.

Harry ved ikke at hans andet år på skolen kommer til at byde på adskillige farlige væsner og forbandelser han ikke i sin vildeste fantasi kunne drømme om, før at han oplevede dem. Harry hører mystisk hvisken på skolen, oplever mørke skove, aggressive træer og en dagbog han finder mørke hemmeligheder i.

Harry, ved hjælp af hans venner, finder ud af et monster er blevet sluppet løs på skolen og nu er det op til ham at sætte en stopper for monsteret og redde skolen og dens elever.

Harry Potter og Fangen fra Azkaban – Harry Potter 3 på lydbog

Billede af en person i fangeskab i Azkaban

I denne Harry Potter og Fangen fra Azkaban lydbog starter det endnu engang ud med ballade blandt Harry og Dursley familien. Det ender ud i at Harry forlader Dursley-huset med sin kuffert i hånden og pludselig befinder sig på en kantsten ude på vejen.

Harry opdager to lysende gule øjne i en busk overfor ham der iagttager ham. Heldigvis kommer der ham en triple decker bus til undsætning. Harry går ombord på bussen og bliver udsat for noget af en køretur, der ender ud i at han ankommer til Den Utætte Kedel.

Det hele kulminerer da Harry og vennerne tager toget til Hogwarts skole. Toget stopper og et mystisk væsen iført sort hætte og kutte kommer ind i Harrys kupé. Togkupeen bliver frysende kold og Harry hører et skingrende og øredøvende skrig og besvimer. Vi bliver introduceret til Professor Remus der kommer Harry til undsætning og jager væsnet væk. Denne forfærdelige oplevelse sætter en dyb frygt i Harrys sjæl.

Udover denne uhyggelige episode på Hogwartsekspressen, så er den berygtede Sirius Black undsluppet troldmandsverdenens berygtede fængsel Azkaban. Sirius har en hel central rolle i Harrys forældres død. Nu er det endnu engang op til Harry og hans venner at finde ud af hvad der forgår på Hogwarts.

Harry Potter og Flammernes Pokal – Harry Potter 4 på lydbog

Billede af Pokalen i flammer fra Harry Potter og Flammernes Pokal lydbog

I den fjerde Harry Potter lydbog starter vi på en kirkegård hvor en skrøbelig figur giver instruktioner til Peter Pettigrew. Samme morgen vågner Harry op med smerter i sit ar og det undrer ham, for det har ikke gjort ondt siden sidst han mødte Lord Voldemort.

På skolen er det ikke helt som det plejer at være, da det er tid til en helt speciel turnering for troldmænd og hekse. Det er ikke hvem som helst der kan deltage i denne prestigefyldte turnering. Der skal findes en turneringsdeltager fra tre skoler – Hogwarts, Beauxbatons og Durmstrang.

Til mange elevers ærgrelse er aldersgrænsen som noget nyt blevet sat op til 17 år. Mange elever fra alle tre skoler prøver at tilmelde sig, men i sidste ende er det kun tre elever der bliver udvalgt til at deltage i turneringen. Ved en fejl kommer der et fjerde navn op ved udvælgelsesprocessen og til alles overraskelse står der et helt specielt navn på.

Mørkets kræfter er atter på spil og Harry har fået en ny underviser i forsvaret mod mørkets kræfter i form af Alastor Skrækøje Dunder, som bliver en nøgleperson for Harry i denne lydbog.

Harry Potter og Fønixordenen – Harry Potter 5 på lydbog

Billede af fønix-fuglen der brænder fra Harry Potter

Den femte bog i lydbogsserien starter som lyn og torden, da Harrys fætter Dudley bliver hårdt angrebet af en dementor og Harry bliver nødt til at bruge en patronus besværgelse for at redde sin fætter. Harry bliver efter tilfældet stillet for retten i ministeriet for magi, da han har anvendt en besværgelse som mindreårig udenfor magiens verden. Til Harrys forsvar kommer professor Albus Dumbledore.

Det viser sig dog ikke at være under normale omstændigheder at Harry får lov til at vende tilbage til Hogwarts. Ministeriet for magi har ansat en af deres egne som underviser. Ministeriet får mere og mere magt over skolen, hvilket betyder at Harry, Hermione og Ron endnu engang må tage sagen i egne hænder.

Harry bliver plaget af de samme drømme om et lokale i ministeriet om magi hele tiden og det sætter han sig for at undersøge med sine kammerater.

Harry Potter og Halvblodsprinsen – Harry Potter 6 på lydbog

Billede af Hogwarts fra Harry Potter.

I sjette lydbog om Harry Potter tager vi hul på en historie der starter med Harry der endnu engang skal adaptere sig til at hans verden forandres. Han ved at Lord Voldemort er tilbage og ude efter hævn. Albus Dumbledore opsøger Harry hjemme hos hans onkel og tante, hvor de senere hen tager på besøg hos en troldmand, som Dumbledore ønsker at ansætte på Hogwarts.

Tilbagevendelsen til Hogwarts byder på lidt af hvert for Harry og vennerne. Harry vælger tilfældigvis en bog i sin første eliksir undervisning. Deri er skrevet en masse noter og at dens tidligere ejer kaldte sig selv for halvblodsprinsen. Denne bog gør Harry til en af de bedste elever i klassen, hvilket gør ham til underviserens favorit.

Professor Horatio Schnobbevom tager Harry under sine vinger og fortæller ham gamle historier fra da han tidligere var underviser for sin daværende yndlingselev Romeo Gåde Detlev.

Dumbledore tager Harry ind på sit kontor adskillige gange og lader ham se minder om Lord Voldemort, som der giver Harry en masse indsigt i sin ærkefjendes opvækst og ophold på Hogwarts.

Harry Potter og Dødsregalierne – Harry Potter 7 på lydbog

Billede af en mørk nat fra Harry Potter og Dødsregalierne

I den afsluttende bog på Harry Potter lydbogsserien, ser vi Harry, Hermione og Ron drage afsted for at klare Dumbledores opgaver. De har ingen anelse om hvilke opgaver som Dumbledore har sat dem til og de må derfor selv knække koden.

Trioen står overfor utallige udfordringer og de må klare opgaverne en efter en for at sikre sig at overvinde Lord Voldemort. Heldigvis for dem har Dumbledore nået at sende dem hjælp til at løse opgaverne, men det er i sidste ende op til Harry og vennerne at løse opgaverne og besejre ondskaben.

Harry har længe kendt sin skæbne om at han en dag skal stå ansigt til ansigt mod sin ærkefjende og hele lydbogen kulminere i en legendarisk duel mellem det gode mod det onde.

Andre lydbøger fra Harry Potter universet

Kan du ikke få nok af det magiske univers? Det kan godt blive lidt vemodigt, når du har lukker det sidste kapitel af Harry Potter. Men er du stadig helt opslugt af Harry Potter universet, og gerne vil lytte og læse noget mere? Kan der være mange forskellige bøger du kan give dig i kast med, det kan for eksempel være Fantastiske Skabninger, Barden Beedles eller en helt tredje fremragende historier. Herunder finder du vores anbefalinger til andre eventyrlige fantasy bøger.

Harry Potter og det forbandede barn del 1 og del 2 – Harry Potter og de forbandede E-bog

I denne originale historie af J.K. Rowling, følger vi Harry Potter 19 år efter bog syv. Det har aldrig været nemt at være Harry Potter, og det er ikke ligefrem blevet nemmere nu hvor han er ansat i ministeriet for magi og far til tre børn. Ovenikøbet mens Harry kæmper med de ar på sjælen som han har fra sin fortid, så må hans søn Albus, bære en tung byrde som han har arvet fra sin far.

Harry Potter, men hvorfor lige på lydbog?

Når du vælger at høre Harry Potter på lydbog, så får du lige præcis den ekstra frihed som en lydbog giver dig i at du kan høre den om end du er på farten og har travlt eller om du bare slapper af derhjemme. Du skal ej heller tænke på besværet ved at have en tyk, tung og stor bog i hånden, da du blot skal sætte den til dit ønskede device og så afspille bogen og pause den lige når du ønsker det, helt uden besvær.

Du har altid adgang til Harry Potter lydbøgerne og kan fortsætte med at lytte til dem lige når det passer dig bedst. Om det er om sommeren hvor du ligger og nyder solens stråler med det magiske univers i ørene eller om du sidder på en kold regnfuld dag med en varm kop kakao og kigger på regndråberne ramme dit vindue. Du har til enhver tid mulighed for at høre Harry og slænget bekæmpe ondskaben.

Hvem udbyder Harry Potter på lydbog?

Der er adskillige platforme som tilbyder Harry Potter på lydbog. Du kan tjekke vores anmeldelser for at se hvilke udbydere du kan vælge imellem og hvilken en der muligvis vil falde lige i den smag. Du kan gennem en gratis prøveperiode få dig en oversigt over hvilke lækre lydbøger platformen udbyder. Mofibo har som eksempel et rigtig godt Harry Potter udvalg.

Hvad er Harry Potters tryllestav lavet af? – Harry Potter fakta

Harry Potter får sig sin første tryllestav af Ollivander, inden han for første gang sætter fødderne indenfor Hogwarts varme sale. Harrys tryllestav er elleve tommer lang, dens kerne er lavet af føniksfjer. Harry slutter dog af med en af de magiske og stærkeste tryllestave i universet, i form af Oldstaven som man kender fra fortællingen om de tre brødre. Oldstaven er den mægtigste af dem alle og sammen med de to andre dødsregalier, kan man blive hersker over døden selv.

Scroll til toppen